Lionel Messi este în pericol să îi ofere Balonul de Aur 2023 lui Haaland.

 


  Argentinianul ar fi câștiga Cupa Mondială, dar forma sa din a doua jumătate a sezonului a pus în pericol al optulea său Balon de Aur.

  Miercuri, un fotbalist de elită a părăsit Manchester la miezul nopții pentru a sărbători, în timp ce un altul a rămas acasă, undeva pe continentul european. Primul marcase al 35-lea gol al sezonului în Premier League, doborând un record vechi de aproape 30 de ani. Celălalt a fost suspendat pentru două săptămâni de clubul său și are în continuare interdicție de a juca fotbal.

  Atât Haaland, cât și Lionel Messi se numără printre principalii candidați la ediția din acest an ai Balonului de Aur. Până acum câteva luni, însă, o astfel de rivalitate nu ar fi existat.

  Messi avusese o primă jumătate de sezon foarte bună cu PSG și apoi a obținut cel mai mare succes al carierei sale, încheindu-și anul cu un triumf la Cupa Mondială. Dar jucătorul de la Manchester City se afla în afara cursei pentru titlu și cu Norvegia incapabilă să se califice pentru Qatar 2022, competiția pentru Balonul de Aur nu părea o luptă corectă.

  Acum, însă, lucrurile s-au schimbat. Sezonul lui Messi de după Cupa Mondială s-a transformat într-un pustiu fotbalistic, cu doar câteva minute pe teren, urmând cinci luni de speculații privind transferurile și de huiduieli din partea fanilor PSG. Haaland, între timp, a devenit lunetistul unei echipe aproape perfecte și alergătorul unei echipe cu potențial de triplu câștig.

  Ceea ce a fost cândva o luptă liniștită pentru Ballon d'Or a devenit acum o controversă în toată regula. Iar acum Haaland ar putea câștiga.

Comments